Българските командоси сами си шият дрехите

Българските командоси сами си шият дрехите
Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Българските командоси сами си шият дрехите, освен това са принудени да скачат от 3-километрова височина със стари и изхабени парашути.

Проверка на Би Ти Ви показва, че елитните части проникват в тила на врага, за да съберат разузнавателна информация и да неутрализират комуникационен център на терористите. След скок парашутистите имат 20 километра път пеша до целта. Краката им са обути в най-обикновени кубинки от магазина.

„Обувките, които ползваме, са обувки, които всеки сам си е набавил. Аз, като длъжностно лице, следя да нямат кукички, които кукички могат да захванат елементи и части от парашута. Но това не са обувките за парашутни скокове“, обяснява майор Георги Мянков.

Повечето командоси сами си шият и парашутните гащеризони, защото кройката на общовойсковите дрехи е неподходяща.

Наскоро президентът Росен Плевнелиев настоя разходите за отбрана да бъдат увеличени до минимум 1.5% от БВП за 2015 г. и постепенно да нарастват до 2%. Целта е изграждане на модерна, мобилна и боеспособна българска армия, оперативно съвместима с армиите на НАТО.

Министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че Българската армия има нужда от нови военни кораби, бронирани машини, поддържане и увеличаване броя и възможностите на зенитно-ракетните комплекси, екипировката и оборудването за военнослужещите - това са част от 55-те цели за способности на НАТО.

#Ангел Найденов #Росен Плевнелиев #оборудване #армия #командоси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"