Стотици хора на Шипка въпреки лошото време

Стотици хора на Шипка въпреки лошото време
Въпреки лошите метеорологични условия – силен вятър, скреж и ниски температури, стотици хора дойдоха на връх Шипка със знамена. Снимка: Дарик Радио
A A+ A++ A

Връх Шипка е център на тържествата за 134-тата годишнина от Освобождението на България.

В 12 часа на площада в подножието на връх Шипка започна тържествен митинг. Заради лошото време се отложи поднасянето на венци и цветя пред Паметника на свободата, предаде Дарик радио.

Въпреки лошите метеорологични условия „ силен вятър, скреж и ниски температури, стотици хора дойдоха на връх Шипка със знамена.

Заради лошото време беше взето решение групите да не се качват пред самия паметник, където старозагорският митрополит Галактион трябваше да отслужи заупокойна литургия и да бъдат поднесени венци и цветя, и всички церемонии да се състоят в подножието на паметника.

За честванията на връх Шипка се очаква да пристигнат вицепрезидентът Маргарита Попова и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Сред официалните гости на честванията са още депутати, областните управители на Габрово и Стара Загора, кметове на общини.

Домакин тази година на честванията е Община Казанлък.

#Казанлък #Стара Загора #Габрово #министър на вътрешните работи #вицепремиер #Цветан Цветанов #вицепрезидент #Маргарита Попова #старозагорският митрополит Галактион #Паметника на свободата #Освобождението #България #Шипка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »