Станишев отива в Европарламента

Станишев отива в Европарламента
Председателят на БСП Сергей Станишев е внесъл молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му от длъжностите на народен представител. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

Председателят на БСП Сергей Станишев е внесъл молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му от длъжностите на народен представител, съобщи „Фокус“. По този начин лидерът на социалистите потвърждава избора си на евродепутат.

Стана ясно, че решението Станишев е обявил на заседание на Изпълнителното бюро на БСП, съобщи standartnews.com.
Соцлидерърт неколкократно бе заявявал, че няма да напусне родната политика и няма да става евродепутат. Сложната обстановка при формирането на стабилно мнозинство в Европарламента и очакваната широка коалиция между леви и десни в Брюксел обаче изискват присъствието му там.

Миналата седмица се проведоха преговорите с „върха на ЕНП“ в Брюксел. Соцлидерът е изиграл ключовата роля за изявлението през уикенда на френския президент Франсоа Оланд, че леви лидери от 11 държави ще подкрепят Жан-Клод Юнкер за президент на ЕК.

Станишев заминава за Брюксел в сряда, защото до края на седмицата предстоят заключителните преговори между ръководителите на основните европейски политически партии.

От централата на ул. „Позитано“ коментираха само, че Станишев остава председател на БСП.

#Сергей Станишев #Жан-Клод Юнкер #Франсоа Оланд #БСП #Станишев #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"