Евакуират хората от 68 къщи в „Аспарухово“

Евакуират хората от 68 къщи в „Аспарухово“
„Започнала е евакуация на семейства от бедстващия район „Аспарухово“ във Варна“, каза кметът на града Иван Портних. Снимка: petel.bg
A A+ A++ A

„Започнала е евакуация на семейства от бедстващия район „Аспарухово“ във Варна“, каза кметът на града Иван Портних. Той посочи, че вече има евакуирани семейства, действията са започнали още в понеделник. Извършва се евакуация на хората от 68 къщи, които представляват или конструктивна опасност, или са в райони със свлачища. „Огледите на постройките продължават и има вероятност броят на опасните сгради да нарасне“, заяви кметът.

Създадени са условия за евакуираните и в общинската база, и в СУПЦ „Д-р Анастасия Железкова“, както и в други общежития. Част от хората предпочитат да се настанят при близки и роднини.

Във вторник предстои извънредна сесия на Общинския съвет – Варна. Съветниците се събират във връзка с бедствието в квартал „Аспарухово“, отнело живота на 12 души.

Съветниците ще вземат решение за подпомагане на семействата на загиналите. Ще се разгледа и предложението общинските съветници да дарят едно свое месечно възнаграждение за нуждите на бедстващите от района, както и да се осигурят безплатни прегледи за всички пострадали от бедствието във всички общински ДКЦ-та.

#Аспарухово #Варна #къщи #съветници #ДКЦ #бедствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"