Холандия спечели групата си след 2:0 срещу Чили

Холандия спечели групата си след 2:0 срещу Чили
Така сребърните медалисти от последния Мондиал записаха трети успех в груповата фаза и завършват на първо място, което означава, че най-вероятно ще избегнат Бразилия на осминафиналите и ще играят с Хърватия или Мексико. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Холандия записа трети пореден успех на Световното първенство в Бразилия, след победа над Чили с 2:0, завършвайки на първо място в група „В“.

Двубоят на Арена де Сао Пауло бе равностоен, но без много голови положения.

Отборът на Чили държеше топката по-често, но трудно стигаше до холандската врата, докато възпитаниците на Луис ван Гаал залагаха на по-директен стил и дълги подавания към Робен.

Високите температури оказаха влияние на играчите през втората част, когато темпото на игра спадна, но „лалетата” първи се възползваха от условията.

В 76-та минута Луис ван Гаал пусна в игра Лирой Фер, който само минути по-късно остана непокрит след центриране и откри резултата в полза на Холандия.

В продължението на мача Робен проби отляво и подаде топката към Мемфи Депай, който оформи крайното 2:0 на празна врата.

Така сребърните медалисти от последния Мондиал записаха трети успех в груповата фаза и завършват на първо място, което означава, че най-вероятно ще избегнат Бразилия на осминафиналите и ще играят с Хърватия или Мексико.

Чили остава на втора позиция с шест точки и ще играе с победителя от група А.

В другия мач от групата Испания победи Австралия с 3:0.

#Холандия #Чили #Испания #Австралия #Група B #Световно първенство #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »