Сътрудничим си в икономиката с Босна и Херцеговина

Сътрудничим си в икономиката с Босна и Херцеговина
"Споразумението за икономическо сътрудничество между България и Босна и Херцеговина ще позволи на фирмите от двете държави да засилят своето сътрудничество", смята министър Драгомир Стойнев. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

„Споразумението за икономическо сътрудничество между България и Босна и Херцеговина ще позволи на фирмите от двете държави да засилят своето сътрудничество и да се кооперират в различни сектори. Това е важна стъпка за развитието на двустранните икономически отношения“, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при подписването на Споразумение за икономическо сътрудничество между България и Босна Херцеговина. Под документа се подписа и министърът на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина Борис Тучич.

За първото тримесечие на 2014 г. стокообменът между двете държави възлиза на 17 476 млн. евро, което е увеличение с 27% спрямо същия период на миналата година.

Според заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров потенциални области за сътрудничество между България и Босна и Херцеговина са инвестициите, регионалните енергийни и транспортни проекти, търговията и туризма.

#България #Босна и Херцеговина #Драгомир Стойнев #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"