Плевнелиев: Днешният ден е и ден на съпричастност

Плевнелиев:  Днешният ден е и ден на съпричастност
“Днешният ден е Ден на национален траур за отнетите от природната стихия невинни жертви във Варна", заяви президентът Плевнелиев. Снимка: izvod.info
A A+ A++ A


“Днешният ден е Ден на национален траур за отнетите от природната стихия невинни жертви във Варна и Добрич. Но днешният ден е и ден на съпричастност към семействата на загиналите и всички пострадали”, каза президентът Росен Плевнелиев. „Този ден трябва да бъде ден на национална солидарност, защото след този ден трябва да дойдат изводите.

Необходима е държава, която гражданите да припознаят като своя. Мерките са ясни – те трябва да бъдат ефективни и конкретни. Комисиите трябва да заработят мащабно и денонощно. Държавата в лицето на правителството е пожелала, ангажирала се е и е дала всички гаранции, че хората ще бъдат обезщетени. Комисията по бедствия и аварии трябва да заработи извънредно и да изпрати представители на място“, подчерта държавният глава и допълни, че „днес сме опечалени, но действията ни от тук нататък ще зависи дали гражданите ще имат повече вяра и ще се върнат към държавата си или ще останат още по-разочаровани“.

Росен Плевнелиев благодари на хилядите доброволци дошли да помогнат и които работят денонощно. Той благодари и на стотиците хиляди българи, бедни и богати, които са направили дарения.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #доброволци #Варна #държавата #бедствия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"