БЧК: Помощта за пострадалите е навременна и осезателна

БЧК: Помощта за пострадалите е навременна и осезателна
Помощта, която Българският червен кръст оказва на пострадалите от наводненията, е много навременна и осезателна, смятат от БЧК. Снимка: www.panoramio.com
A A+ A++ A

„Помощта, която Българският червен кръст оказва на пострадалите от наводненията, е много навременна и осезателна“, заяви пред Радио „Фокус“ председателят на БЧК Христо Григоров. Той изтъкна, че приносът на организацията за справяне с последствията от природните бедствия е огромен, като във Варна се организират десетки доброволци, които се включват във възстановителните дейности.

„Млади хора идваха в кв. “Аспарухово“. Това е нещо много вълнуващо, защото те дойдоха не по принуда, а имаха голямо желание да помагат. Ако ги бяхте видели, щяхте да разберете, че в този народ има надежда“, добави Григоров.

Председателят на БЧК коментира, че с помощта на доброволците е осигурена необходимата храна за пострадалите. Григоров каза, че е необходимо да се направят съответните изводи след разрушителните наводнения и посочи, че с отношението си към пострадалите от наводненията райони и с желанието си да помогне, българският народ за пореден път е доказал, че е силен и заслужава уважение.

Всеки, който иска да окаже подкрепа на засегнатите от наводненията, може да го направи и като дари 1 лев чрез смс на номер 1466.

#Христо Григоров #Григоров #Аспарухово #наводнения #народ #дейности

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"