Стената на язовир Ботево може да бъде разрушена

Стената на язовир Ботево може да бъде разрушена
“Каквато и технологична подготовка да проведем, не можем да избегнем природните бедствия. Още от първия момент всички институции си свършиха работа”, каза още министър Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев съобщи, че ситуацията в страната се нормализира след тежките наводнения, но в Добрич все още е усложнена, като може да се наложи и разрушаване на стената на язовир Ботево.

“В част от Добрич още се прави отводняване. 40 екипи на гражданска са там”, посочи министърът и каза, че се надява скоро да бъде отменено бедственото положение в града.

“Но при язовир Ботево се ситуацията се задълбочава, може би ще се наложи разрушаване на стената на язовира. Старите хора са предупредени да не посещават районите, които могат да бъдат залети. Дори скъсването на стената да стане, количествата вода ще се поемат от друг язовир, който е наблизо”, увери Цветлин Йовчев.

“Каквато и технологична подготовка да проведем, не можем да избегнем природните бедствия. Още от първия момент всички институции си свършиха работа”, каза още той.

#наводнения #Варна #Добрич #язовир Ботево #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"