Москва: Киев трябва „да се откаже от ултиматумите”

Москва: Киев трябва „да се откаже от ултиматумите”
"Киев трябва „да се откаже от ултиматумите и да влезе в равноправен диалог", заявява външният министър на Русия Сергей Лавров. Снимка: news.unabg.org
A A+ A++ A

Киев трябва „да се откаже от ултиматумите и да влезе в равноправен диалог с представителите на Донецк и Луганск с цел достигане на трайно решение”, се казва в съобщението, публикувано на сайта на министерството на външните работи на Русия.

“Без пълното прекратяване на бойните действия и установяването на всеобхватно, а не временно примирие, и, най-важното – начало на преки преговори между украинските власти и хората, които реално контролират обстановката в югоизточните региони, е невъзможно достигането на деескалация на острата вътрешна криза в Украйна”, е заявил руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с американския си колега Джон Кери, предаде РИА Новости.

Двамата дипломати са се съгласили да продължат контактите в рамките на международните усилия за съдействие на прекратяването на насилието в Югоизточна Украйна на основата на Женевското споразумение от 17 април 2014 г. и пътната карта на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

#Сергей Лавров #Донецк #Луганск #Европа #Сергей Лавров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино