Патриарх Неофит: Вярата да укрепи страдащите

Патриарх Неофит: Вярата да укрепи страдащите
"Вярата ни укрепява и ще се надяваме да укрепи страдащите от това бедствие, заяви патриарх Неофит, който се помоли за загиналите при наводненията. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

“Когато ни е тежко се обръщаме към Този, който може да ни помогне. Вярата ни укрепява и ще се надяваме да укрепи страдащите от това бедствие”, каза Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, по повод трагедията с наводненията.

"Всички свещенослужители на днешния ден ще отправят молитви за упокоение душите на загиналите и дано Бог ни пази занапред от подобни трудни моменти", каза българският патриарх.

"Нека да оставим близките да преживят този тежък момент и ние с каквото можем да помогнем", заяви той и допълни, че "не знаем Божиите пътища. Каквото се е случило вероятно някой от нас го заслужава, но обръщаме се към Божията милост, за да не страдат невинни души, а да бъдем всички в сферата на радостта и да укрепваме вярата си и да се молим за утеха на всички близки".

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан каза, че искрено ще направи всичко, което зависи от него, за да се почувстват тези хора в раздялата със своите близки подкрепени духовно и благодатно от Светата църква. В понеделник, в 11 ч. ще бъде отслужена заупокойната молитва в митрополитската катедрала във Варна.

"Това е един повод добре да размислим, че когато не можем да се обединим в празниците и в радостта на някакво събитие, то Бог допуска понякога да се обединим в такива скръбни обстоятелства", каза митрополит Йоан.

#Неофит #Йоан #църква #близки #патриарх #митрополит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"