Иван Портних: В “Аспарухово” има опасни къщи

Иван Портних: В “Аспарухово” има опасни къщи
“Има къщи, които са в много лошо конструктивно състояние, а вътре живеят хора", коментира ситуацията в "Аспарухово" кметът на Варна Иван Портних. Снмика: ovarna.bg
A A+ A++ A

“Има къщи, които са в много лошо конструктивно състояние, а вътре живеят хора, които не искат да ги напускат. Създали сме условия да ги преместваме, да ги евакуираме по спешност, но, за съжаление, срещаме съпротива в самите хора и в момента пишем заповеди за принудителна евакуация”, заяви кметът на Варна Иван Портних, пред БНТ.

Той заяви, че ще помоли и полицията да съдейства, защото има 20-тина сгради, които са с видими конструктивни проблеми.

„Разчистването върви във всички райони, основните артерии са разчистени. От сутринта е разпределена техниката по всички райони на квартал „Аспарухово“. Над 500 човека дойдоха като доброволци, включи се и Флотът с около 80 човека“, добави Портних.

„Важно е да се махне калта, за да се проведе тогава една дезинфекция – пръскане срещу комари. Там също се работи. В момента се влиза в малките улички. Вече трети ден помагаме на хората да разчистят мазетата, които са пълни с тиня. Имаме един водосбор, който трябва да бъде източен на ул. „Моряшка“. Там се работи в момента. Ще започне миене на централните пътни артерии, защото калта и прахоляка стават наистина проблем“, добави кметът.

#Аспарухово #Иван Портних #Портних #Варна #флот #Моряшка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници