Патриарх Неофит се моли за загиналите при наводненията

Патриарх Неофит се моли за загиналите при наводненията
В Неделята на всички български светии Патриарх Неофит, архиереи и свещенство на БПЦ ще отправят молитви към Бога за трагично загиналите при наводненията. Снимка: www.plovdivskamitropolia.bg
A A+ A++ A

В Неделята на всички български светии Патриарх Неофит, архиереи и свещенство на БПЦ ще отправят молитви към Бога за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията, съобщиха от Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ.

На 22 юни, когато честваме паметта на всички български светии, родната ни църква, в лицето на висшите ни духовници и софийското свещенство, традиционно отбелязва и паметта на Българския екзарх Йосиф І, чийто гроб се намира в южната колонада на митрополитската катедрала „Св. Неделя”.

Тази година по решение на Светия Синод и с благословението на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, Заупокойната света Литургия в столичния храма ще бъде оглавена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. В богослужението молитвено ще вземат участие и Светейшият патриарх Неофит и архиереи на БПЦ.

След края на Литургията всички присъстващи клирици и многобройните миряни ще излязат при гроба на Екзарха, за да се помолят за упокоение на душата му. Лично Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи панихидата в памет на блажено приснопаметния предстоятел на БПЦ.

Заупокойни молитви в този ден Патриарх Неофит и духовенството ще отправят и за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията.

 

#Неофит #Йоан #Варна #епархия #загинали #Йосиф #литургия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »