Фондовата борса спряна да търгува акции на КТБ - Орешарски подкрепя БНБ

Фондовата борса спряна да търгува акции на КТБ - Орешарски подкрепя БНБ
Министър-председателят Пламен Орешарски и министърът на финансите Петър Чобанов изразиха подкрепа за действията на БНБ по стабилизирането на КТБ АД. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за финансов надзор поиска от Българската фондова борса да прекрати търговията с акции на „Корпоративна търговска банка“ АД, която по-рано в петък съобщи, че изчерпва ликвидността си, БНБ въведе специален надзор върху дружеството за три месеца.

„По повод решението на Управителния съвет на Българска народна банка от 20.06.2014г., с което „Корпоративна търговска банка“ АД бе поставена под специален надзор съгласно закона за кредитните институции, Комисията за финансов надзор съобщава, че е издадена принудителна административна мярка спрямо „Българска фондова борса София“ АД за спиране от търговия на акциите на „Корпоративна търговска банка“ АД за срок от 23.06.2014г. до 25.06.2014г., включително“, се казва в съобщение на КФН.

Комисията отбеляза, че мярката е нужна с цел защита на инвеститорите, и успокояване и стабилизиране на пазара.

„Използваме случая да заявим, че няма финансови и икономически причини за негативни очаквания за развитието на българския капиталов пазар“, подчертава КФН.

Министър-председателят Пламен Орешарски и министърът на финансите Петър Чобанов изразиха подкрепа за действията на БНБ по стабилизирането на КТБ АД.

„При необходимост българското правителство ще подкрепи усилията на БНБ с всички необходими действия и ресурси“, се посочва в правителственото изявление.

#Корпоративна търговска банка АД #Българска народна банка #КТБ #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници