Потоп във Варна взе жертви, има и изчезнали

Потоп във Варна взе жертви, има и изчезнали
Едно дете е загинало, а четирима души се издирват след порои във Варна. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

Едно дете е загинало, а четирима души се издирват след порои във Варна.Трупът на детето е открит в района на четвърто управление на полицията в квартал „Аспарухово“, като до момента няма информация как се е случил инцидентът. По информация на bTV жертвите са 8 към 23,32 ч. 

Според разказ на очевидци придошлата вода е заляла спирка на градския транспорт, вследствие на което се издирват четирима души.

Има закъсали автомобили и автобуси, които възпрепятстват движението. Отнесена е пътна настилка, а в кварталите „Аспарухово“ и „Галата“ няма ток. В момента в кв. „Аспарухово“ продължава да вали дъжд.

Заради кризисната ситуация във Варна след проливните дъждове министър-председателят Пламен Орешарски разпореди спешно за там да заминат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, съобщиха от правителствената информационна служба.

35 литра на кв. м дъжд се изля във Варна. За сравнение месечната норма за валежи за целия месец юни е 60 л. на кв. м. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди Иван Иванов, директор на НИМХ – Варна, съобщиха от пресцентъра на общината.

Огромна водна маса се е събрала в района на гаровия площад.

Бедствено положение е обявено на територията на варненския квартал „Аспарухово“. Районът ще остане без електрозахранване през следващите часове.

Екипи на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ и полицията издирват хора, които са изчезнали по време на приливната вълна, заляла ниската зона в жилищния квартал. Областният управител Иван Великов обяви бедствено положение в кв. „Аспарухово“.

Всички сили и средства на полицията и пожарната са съсредоточени в бедстващия квартал. Властите призовават жителите да се евакуират във високите зони или да се качат на най-високите етажи на къщите си. 

#Варна #жертви #жертва #дете #Аспарухово #Йовчев #Лазаров #Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"