Нова оставка в БСП, този път от Янаки Стоилов

Нова оставка в БСП, този път от Янаки Стоилов
Янаки Стоилов подаде оставка като зам.-председател на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставките в БСП продължават да валят. След като Георги Кадиев напусна партията, а Корнелия Нинова се отказа от поста заместник-председател на „Коалиция за България“, сега ред е на Янаки Стоилов.

Той остава член на парламентарната група, но подава оставка като заместник-председател на партията. Това каза самият Стоилов от парламентарната трибуна в четвъртък.

„Оставам лоялен член на групата, ако този парламент има работа в следващите седмици, която трябва да бъде свършена“, заяви той от трибуната.

Причина за решението е подкрепата на ДПС за предложени от ГЕРБ нови текстове в Наказателния кодекс, които трябва да отменят давността на политическите престъпления, извършени по време на комунистическия режим.

„Смятам, че това нарушава отношенията на лоялност между двете партии“, заяви Стоилов, като посочи, че въпросът вчера е бил обсъждан между ръководствата на двете формации. „Въпреки това, изненадващо за нас, то бе подкрепено днес“, коментира още бившият зам.-шеф на червените в парламента.

Припомняме, че трусовете в коалицията на червените започнаха, след като на евроизборите не постигнаха задоволителни резултати.

#Янаки Стоилов #БСП #Георги Кадиев #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници