Цар Киро нападна журналисти в центъра на Пловдив

Цар Киро нападна журналисти в центъра на Пловдив
Цар Киро нападна журналисти в Пловдив. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Ромският бос, който преди месеци излезе от затвора - Цар Киро, нападна журналисти в центъра на Пловдив.

Пред хотела си на ул. „Света гора“ около 11 ч. във вторник Кирил Рашков нападнал екипа на в. „24 часа“ и кореспондента на в. „Преса“ Ваня Драганова, отзовали се на сигнал, че ромският лидер деребейства срещу съседката си Светла Серафимова. „Нямате право да влизате в двора ми“, крещяла жената по хората на Цар Киро. В това време самият той е бил на улицата със сина си Ангел. Припомняме, че Кирил Рашков и съпругата му Костадинка се заселиха наскоро в хотела си и в момента го ремонтират.

„Давай бързо фотоапарата! Нямаш право да ме снимаш“, викнал босът към репортера Радко Паунов и се засилил към него. В този миг двама по-млади роми се втурнали да му помагат. Притиснали кореспондента ни до трафопост, а Цар Киро посегнал към гърлото на репортера ни и започнал да го души, заплашвайки: „Ще видиш какво ще ти се случи!“. Ученици от близката гимназия по битова техника наблюдавали безмълвно. Никой от съседните заведения не се притекъл на помощ.

„Оставете колегата на мира“, викала кореспондентката. Тогава биячите на Рашков се насочили към Драганова. Към нея тръгнал и Цар Киро с викове: „Нямате право да ме снимате“. Накрая циганският бос заплюл и двамата журналисти и заедно с помагачите си продължил да сипе закани.

При подаването на оплакване в Четвърто РПУ от двамата журналисти станало ясно, че ромският лидер е звънял на полицията, че го снимали без негово съгласие, очаквайки репортерите да бъдат арестувани.

„Страхът от Катуница се пренесе в центъра на Пловдив“, коментират от близките сгради. Таксиметрови шофьори от стоянката пред хотела пък се оплакват, че джиповете заемат местата им. Ромите се нанесоха в 5-етажната сграда миналия месец.

От полицията обещали да се отправи официално предупреждение към Рашков, който вече излежа присъда от 2,5 г. за закана за убийство. 

#Цар Киро #Кирил Рашков #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »