От НАТО похвалиха въоръжените сили на България

От НАТО похвалиха въоръжените сили на България
Министърът на отбраната Ангел Найденов и командващия на Съюзното командване по трансформацията на НАТО ген. Жан Пол Паломерос. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въоръжените сили на България са напълно интегрирани и напълно оперативно съвместими със силите на НАТО. Това каза командващият на Съюзното командване по трансформацията на НАТО - генерал Жан Пол Паломерос след среща с министъра на отбраната Ангел Найденов.

България е домакин на конференция на НАТО със стратегическите военни партньори на ниво началници на отбраната.

По думите мна Паломерос страната ни е отличен пример за многото държави-партньори на НАТО, които ще се съберат в идните два дни в София. Той поздрави България и Въоръжените сили (ВС) за постиженията за десетгодишния период, в който страната е пълноправен член на НАТО.

„България е поела пълната отговорност като член на НАТО за участие в операции в Косово, Афганистан и на много други места, но България също така винаги е оказвала огромна подкрепа на процеса на трансформация на НАТО. И сега виждаме резултатите от тези усилия”, добави генералът.

Той обяви, че Върховното командване по трансформациите напълно подкрепят всички инициативи, в които страната ни участва.

Министър Ангел Найденов добави, че за миналата година България има увеличение със 17 на сто на военните учения, които са проведени с участие на български формирования.

#НАТО #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"