Църквата срещу гей парада!

Църквата срещу гей парада!
Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

„По повод предстоящия гей парад на 21 юни 2014 г. в София, Светият Синод на Българската православна църква-Българска Патриаршия отново се обръща към държавните и общински институции, както и към самите организатори на „София Прайд 2014“ с призив те да анулират този поход на възгорделия се грях, както и съпътстващите го изложбени и други прояви поради тяхната противоестествена и безнравствена същност“, се казва в документа, разпространен от Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ-БП.
„Нека всички честно се замислим и си отговорим на следните въпроси:

Трябва ли да бъде изкривявана любовта към Бога и ближните?
Полезно ли е празната похот да шества безпрепятствено в нашия живот? Откога безчестието „не е срамно“ и „не е опустошително“ за нас и за хората около нас?

Кой има интерес грехът да бъде широко пропагандиран и публично демонстриран? Жадувайки за вечно спасение, ние трябва да бъдем отговорни и към земния си живот. Затова Св. Синод не може да одобри провеждането на събития в центъра на Града на Божията Премъдрост - София, които са плод на дълбока заблуда, гибелна гордост и пагубно безбожие.

Православната ни съвест не може да приеме прояви, които се организират под мотото „Против правилата“. Защото те обезобразяват човека, представляват опасност за доброто възпитание на нашите деца, рушат устоите на традиционното семейство и заплашват здравината на цялото ни общество“, се казва в изявлението на Синода, разпространено от Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ-БП.  

#синод #София #Бога #грях #гей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници