Горя хотелът на Брендо в Лозенец

Горя хотелът на Брендо  в Лозенец
Хотелът на Брендо „Оазис дел Маре“ в Лозенец. Снимка: „Флагман“
A A+ A++ A

Към 23.30 часа в понеделник пламнало помещение в хотел „Оазис дел Маре“ в Лозенец, който е собственост на Евелин Банев – Брендо, съобщава сайтът „Флагман“.

Пламъците тръгнали от котелно съоръжение. По стаите имало хора, които спели. Алармата не се била задействала. Димът обхванал целия хотел. Настъпила паника. Електрозахранването в хотела било спряно, тъй като изгоряло основно ел. табло. Били прекъснати връзки към няколко бойлера.

Гостите сами успели да избягат навън, разбрали за инцидента от крясъците в коридорите. Никой от персонала не помогнал за евакуацията.

Един противопожарен автомобил дошъл на място и потушил пламъците. Щетите са минимални, съобщиха от полицията.

След ареста на Брендо на 16 май 2012 г. службите се активизираха срещу него, тъй като тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов го обяви за „кокаинов крал“, замесвайки го с международен трафик на дрога в големи мащаби. Последва и екстрадирането му в Италия, където бе осъден на първа инстанция. Впоследствие румънските власти също поискаха Банев да им бъде предаден, за да го съдят, но родният съд отказа.

На 15 февруари 2013 г. Банев бе осъден от СГС на 7 години и половина затвор по обвинението му за пране на пари от наркотрафик. На 9 юли същата година пък италиански съд му постанови 20-годишна присъда за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин.

#Брендо #пожар #Банев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »