Отново смъртен случай в „Пирогов“

Отново смъртен случай в „Пирогов“
Три дни от болницата крият информацията за смъртта на младата жена. Снимка: Болница „Пирогов“
A A+ A++ A

32-годишната Галина Мигохосян–Николова е починала на 29 февруари при операция от апендицит в „Пирогов“.

Три дни от болницата крият информацията за смъртта на младата жена, предаде БГНЕС.

От Софийска градска прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост.

На 29 февруари Галина влиза в операционната за рутинна операция от апендицит. Не излиза жива. Медицинската документация е скрита и така дори и дежурният полицай в „Пирогов“ е лишен от информация за самоличността на починалата, съобщава БНТ.

По неофициална информация за по-малко от час на място е пристигнал прокурор, който е присъствал на изнасянето на тялото от болницата и транспортирането до съдебна медицина.

От Катедрата по съдебна медицина отказаха каквато и да е информация по случая. От прокуратурата уточниха, че разследването е започнало след жалба на съпруга на починалата.

Иззети са всички документи от „Пирогов“ и е назначена петорна медицинска експертиза. Случаят е възложен за разследване на СДВР.

Пресаташето на „Пирогов“ Стоян Узунов заяви за националната телевизия, че е образувана вътрешнолекарска комисия, която да анализира случая.

Той отказа да отговори защо информацията е крита 3 дни и отказа повече информация с мотива, че имало образувано досъдебно производство.

Имената и възрастта на починалата съвпадат със самоличността на съпругата на съдия от Софийския районен съд, но никой не е потвърдил дали това е причината повечето институции да мълчат по случая толкова време.

По непотвърдена информация починалата 32-годишна Галина Мигосян–Николова е снаха на заместник-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев. Жалбата е подадена от мъжа й - Атанас Николов, който е служител в администрацията на МВР, и е син на Гроздан Илиев.

#МВР #Гроздан Илиев #Софийския районен съд #СДВР #апендицит #Софийска градска прокуратура #„Пирогов“ #Галина Мигохосян–Николова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници