Алексей Милер: Дългът на Украйна е по-голям от 1,9 млрд. евро

Алексей Милер: Дългът на Украйна е по-голям от 1,9 млрд. евро
Милер обяви, че „Газпром“ ще продължи изграждането на „Южен поток“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В случай че Украйна присвоява газ, „Газпром“ ще увеличи доставките по други направления. Това заяви председателят на управителния съвет на компанията Алексей Милер на пресконференция в понеделник.

„Ако засечем, че остава газ на територията на Украйна, ще увеличим доставките на газ по газопроводите „Северен поток“ и „Ямал Европа“, ще увеличим обемите в подземните газохранилища в Европа“, каза Милер, цитиран от РИА Новости.

По думите му европейските доставчици не могат да осигурят физически реверсните доставки на газ за Украйна.

Милер подчерта, че Украйна се разпорежда с руския газ като със свой. „Тя няма право на това. Собствеността на руския газ в украинския тръбопровод не се променя“, посочи Милер.

Той обяви, че плащането на поне част от дълговете на Украйна към Русия за получения природен газ би създало нова ситуация, която ще изисква нов поглед към газовия спор.

Ръководителят на „Газпром“ подчерта, че целият дълг на Украйна е по-голям от обсъжданата сума в размер на 1,9 милиарда евро.

Той обяви, че „Газпром“ ще продължи изграждането на „Южен поток“. „В момента строителството тече стриктно по график и през декември 2015 г. в България ще пристигнат първите доставки“, напомни Милер.


#Украйна #Газпром #руски #газ #Алексей Милер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"