Религиозното образование отново на фокус

Религиозното образование отново на фокус
Между 18 и 20 юни в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе международна конференция по християнска педагогика. Снимка: podvorie-sofia.ru
A A+ A++ A

Между 18 и 20 юни в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе международна конференция по християнска педагогика на тема: „Методика на обучението по религия: да се учим чрез наизустяване или чрез опит“, съобщиха от отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ.

Организатори на конференцията са Orthodox Christian Religious Education Association (OCREA) и Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Участници в конференцията са православни богослови и педагози от България, Гърция, Кипър, Румъния, Финландия и САЩ. От страна на Българската патриаршия ще присъства Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, председател на Културно-просветната комисия в Св. Синод. Поканени са и представители от различни български институции – РИО, представители на средни и висши училища и други.

Освен чисто научните резултати и обмен на опит на представители от различни богословско-педагогически школи, на предстоящия международен форум още веднъж ще бъде поставен и въпросът за необходимостта от въвеждане на религиозно обучение в съвременното българско училище.

 

#синод #СУ „Св. Климент Охридски” #България #Гърция #Кипър #Румъния #Финландия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"