Санкции за снегопочистването за 360 000 лв. в 10 области

Санкции за снегопочистването за 360 000 лв. в 10 области
Сред другите области със санкции са Русе, Смолян, Пловдив, Стара Загора и Перник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наложени са санкции за снегопочистването за 360 000 лева в десет области на страната, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

165 000 лева е санкцията в Област Русе, посочи министърът на пресконференция за състоянието на републиканската пътна мрежа след обилните снеговалежи и снеготопенето, предаде агенция „Фокус“.

В пресконференцията участват председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и инж. Илиана Захариева, член на УС на АПИ.

Сред другите области със санкции са Смолян, Пловдив, Стара Загора, Перник и други. В размер на 50 000 лева е глобата на Област Перник. Там няма да получат средства за дните, когато не е почиствано, но ще бъде приспадната и неустойка.

Държавната фирма „Автомагистрали“ ще е глобена – 73 000 лева само за три дни през януари месец. Освен че няма да й се плати, тя допълнително е санкционирана с коефициент, т.е. има двойно санкциониране.

#снегопочистване #санкции #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова #Агенция „Пътна инфраструктура” #Русе #инж. Лазар Лазаров #Смолян #Пловдив #Стара Загора #Перник #автомагистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"