Адвокат Хаджигенов: Прокуратурата се използва за уреждане на бизнес отношения

Адвокат Хаджигенов: Прокуратурата се използва за уреждане на бизнес отношения
Адвокат Николай Хаджигенов Снимка: OFFNews
A A+ A++ A

Прокуратурата се използва от бизнесмени и за уреждане на бизнес отношения още от времето на Филчев. Подобно нещо не може да стане без намесата на главния прокурор и градския прокурор, коментира адвокат Николай Хаджигенов ареста на трима души по обвинение за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски пред Нова телевизия.

Хаджигенов е защитник на един от арестуваните в четвъртък, които бяха освободени в събота заради липса на доказателства. Тримата бяха освободени без никаква мярка за неотклонение. Според съдия Димитрина Ангелова прокуратурата не е събрала никакви доказателства, които да доказват тезата, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са се опитали да убият Пеевски. 

Според адвоката, единствената вина на клиента му е познанството с Цветан Василев и правенето на бизнес с "Булгартабак". Хаджигенов изрази мнение, че след като Василев и Пеевски не са намерили нищо един за друг, са започнали да атакуват хората от обкръжението на опонента си.

Адвокатът уточнява, че в предоставените записи на телефонни разговори името на Пеевски се споменава само от свидетел на обвинението, но не и от някой от задържаните.

"Не само не се споменава убийство, няма дори евфемизъм за убийство", каза адвокатът в отговор на въпрос.

Според него за пореден път прокуратурата събира две и две и изважда сбор 84.

#Делян Пеевски #Николай Хаджигенов #Хаджигенов #Цветан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"