Гърция свали драстично цените по плажовете

Гърция свали драстично цените по плажовете
Вече всички заведения по плажовете са задължени да включат в менюто си определени закуски и напитки и да ги продават на фиксирани цени. Снимка: www.viatravelbg.com
A A+ A++ A

Гърцкото правителство одобри да бъдат свалени драстично цените в заведенията по плажовете. Сандвичи, минерална вода и кафе ще се продават на фиксирани цени, които са поне с 30% по-ниски от досегашните. Причината за свалянето на цените е оплакване на туристи за високите цени в заведенията в курортите, съобщава ТВ7.

Вече всички заведения по плажовете са задължени да включат в менюто си определени закуски и напитки и да ги продават на фиксирани цени.

Ако у нас цената сандвич в заведение на плажа започва от 2 евро, а цената на малка минерална вода е 1 евро, туристите в Гърция ще плащат в пъти по-малко. Сандвич от кашкавал и шунка ще струва при съседите най-много 1,35 евро, 500 мл минерална вода - 0,35 евро.

Властите в Гърция плашат некоректните търговци със солени глоби. Глобите ще са толкова високи, че собствениците на заведения по плажовете в Гърция бяха принудени да променят цените си. 500 евро е санкцията за продажба на стоки на по-високи цени от държавно определените и 1000 евро - при липса на ценоразпис. Наказателните такси се удвояват, ако нарушението се повтори.

 

#Гърция #плажове #цени #глоби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »