Пипа Мидълтън стана посланик за превенция на сърдечни болести

Пипа Мидълтън стана посланик за превенция на сърдечни болести
Пипа започва активно да се занимава с благотворителност. Снимка: BHF
A A+ A++ A

Сестрата на Херцогинята на Кеймбридж - Пипа Мидълтън, се присъедини към битката срещу сърдечните заболявания. 30-годишната модна икона бе обявена за най-новия посланик на Британската фондация за сърцето.

"Бях шокирана да науча, че близо три пъти повече жени умират от коронарна болест на сърцето, в сравнение с рак на гърдата", споделя по-малката сестра на Кейт Мидълтън.

"Запалих се по идеята да насочим вниманието на жените към тази болест-убиец и нямам търпение да започна работа с Фондацията за намаляване рисковете от болестта", коментира още Пипа.

"Сърдечните болести все още се възприемат като "мъжки" болести, а това трябва да се промени. Близо милион жени във Великобритания живеят с коронарна болест на сърцето, а една на десет жени умира от това", от своя страна каза управителят на Фондацията Саймън Джилеспи, след като изрази възхищението си от посланичеството на Пипа Мидълтън.

Това не е единствената благотворителна кауза на британката. Тя взема участие и в състезание с колелета, което обикаля Америка и Европа и набира средства за нуждаещите се.

#Пипа Мидълтън #Кейт Мидълтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »