Стомашен вирус прати 7 деца в болница в Разлог

Стомашен вирус прати 7 деца в болница в Разлог
Деца на 13-години постъпиха в болница след натравяне в Банско.
A A+ A++ A

Седем деца са постъпили със симптоми на хранително отравяне в МБАЛ-Разлог, веднага след като били настанени в хотел в Банско, но впоследствие се оказало, че причината била стомашен вирус.

13-годишните деца от Сандански пристигнали на екскурзия в Банско. Към 21.00 часа в петък пристигнали в болницата в Разлог с повръщане. Децата са се хранили навън, станало им лошо и се върнали в хотела. Това означава, че не става въпрос за заразяване от кухнята на хотела.

След като са прегледани, нито едно от 7-те деца, пет момичета и две момчета, не са пожелали хоспитализация. Освободени са. От болницата отказаха информация по случая.

Припомняме, че на 1 юни 12 деца от софийско училище също постъпиха в инфекциозното отделение на МБАЛ-Разлог с хранително отравяне. След взетите проби се установи, че храната в хотела им е заразена вторично със стафилококи. Бактерии бяха установени в пробите от ръцете на готвачката на хотела, сервитьора и една от работничките в сладкарския цех в Банско, където са били приготвяне сладкиши, които са доставени в хотел "Божур".

#Банско #Разлог #хранително натравяне #деца #Сандански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници