Съдът в Бургас даде условна присъда на мъж, убил бебе

Съдът в Бургас даде условна присъда на мъж, убил бебе
A A+ A++ A

Бургаският апелативен съд даде 2 години 8 месеца условно на Атанас Пешев, който през септември 2012 година уби в катастрофа бебето Александър, на година и четири месеца. Майката и бащата на детето обаче искат той да влезе в затвора, предаде "Дарик".

Катастрофата станала на околовръстния път от Слънчев бряг към Варна. Атанас Пешев заредил с гориво и се престроил за завой вляво, въпреки че на мястото има забранителен знак и двойна, непрекъсната осова линия, заради силно интензивното движение, особено в този момент - началото на септември, когато все още продължава туристическият сезон.

Автомобилът му блъснал задната лява врата на колата на Мария Мамарова, където в обезопасително столче и добре закопчан с колан пътувал нейният син Александър, на година и четири месеца. От удара колата на Мария се завъртяла и блъснала челно в друг автомобил. Бебето загинало на място, а жената се разминала със счупени ребра и други тежки травми.

Адвокат Станко Кралев, защитник на Пешев, изтъкна, че самият наказателен процес е произвел възпитателно въздействие върху неговия подзащитен и доказателство за това е, че до днес шофирал, без да е направил никакво друго нарушение.

#съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »