Стойнев: Българинът няма да плаща за „Южен поток“

Стойнев: Българинът няма да плаща за „Южен поток“
"Българският данъкоплатец няма да плати нито лев за изграждането на "Южен поток", каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев. Снимка: novinar.bg
A A+ A++ A

"Българският данъкоплатец няма да плати нито лев за изграждането на "Южен поток", каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев, по време на изслушването му за проекта. "„Южен поток” е необратим, защото е стратегически за държавата, и геостратегически за региона, той е важен и за други държави-членки на ЕС, през които ще премине този газопровод – Италия, Австрия, Словения, Унгария, Гърция и Хърватия“, каза още Стойнев.

„В момента съмненията на ЕК са насочени към междуправителственото споразумение, подписано през 2008 г. и към начина, по който е създадена през 2011 г. проектната компания",заяви Стойнев и допълни, че че има писмо от Изпълнителната агенция за обществените поръчки, в което се казва, че компанията не е заявител по Закона за обществените поръчки.

Министърът Стайнев каза още, че проектната компания е създадена по времето на ГЕРБ - "Не е създадена с търг или конкурс и точно затова пита ЕК". Той заяви, че срокът за отговор на ЕК е по съкратената процедура и страната разполага с един месец, за да отговори.
„Документите, които съм изискал от проектната компания показват, че може би ние вървим по правилния път", подчерта Стойнев.

#Хърватия #Гърция #Унгария #Словения #Австрия #Италия #Стойнев #ЕК #ГЕРБ #Драгомир Стойнев #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »