Топ 5 на най-красивите плажове на света

Топ 5 на най-красивите плажове на света
Anse Source d’Argent Сейшелски острови. Снимка: Didier Baertschiger
A A+ A++ A

Anse Source d’Argent: Сейшелите са архипелаг от 115 острова в Индийския океан и се намират североизточно от Мадагаскар. Този плаж се намира на остров La Digue. Водата е тюркоазено синя, а плажът е защитен от големите океански вълни с риф.

Maldives

Малдивите. Снимка: Nattu

Малдивите са островна държава в Индийския океан, състояща се от група атоли и намираща се на югозапад от Индия и на около 700 км югозападно от Шри Ланка. Те са най-малката азиатска държава и по население, и по територия.

Бора Бора, Таити. Снимка: Alquiler de Coches

Бора Бора е малък остров от архипелага Дружествени острови на Френска Полинезия, заобиколен от лагуна и риф. В центъра му е разположен застинал вулкан. Най-високата му точка е 727 метра, а площта му е 29 квадратни километра. По данни от преброяването през август 2007 г. жителите му са 8 880 души.

Lanikai Beach, Hawaii. Снимка: chartist

Ланикай бийч винаги попада в класациите на най-красивите плажове. Щатът Хаваи е част от по-големия архипелаг на Хавайските острови. Населението на Хаваи е 1 374 810 души (2011). Хаваи са с обща площ от 28 311 км² (10 931 мили²). Хаваи са присъединени като 50-ия щат на Съединените щати на 21 август 1959 г.

St. Barts. Снимка: st-barths.com

Св. Вартоломей или Сейнт Бартс е френски остров в Карибско море. Тук се сбъдват всичките ви карибски мечти. Горещи плажове с великолепен пясък, кристално чиста вода, палми, които спират дъха.

#Сейшелски острови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"