Николай Михайлов: ГЕРБ на власт не е добра новина!

Николай Михайлов: ГЕРБ на власт не е добра новина!
„Реабилитацията на ГЕРБ на власт не е добра новина“, смята д-р Николай Михайлов. Снимка: www.youtube.com
A A+ A++ A

„Реабилитацията на ГЕРБ на власт не е добра новина. ГЕРБ не дава основания за еуфория, когато се кани да се настани отново във властта. Това беше власт, която се изкушаваше да извършва рекет, натиск и полицейско насилие. Крехката българска демокрация при управлението на ГЕРБ и Цветанов пострада“, заяви д-р Николай Михайлов, който издаде тежка диагноза на българската политическа и обществена действителност.

Според него, протестиращите от миналата година са в крайно опасна и иронична позиция. „Първо да протестират, питайки „Кой предложи Пеевски“ (в някакъв смисъл като събирателен образ на задкулисното управление), а сега може да се окаже, ако се състои управление на ГЕРБ и ДПС, че те ще управляват със задкулисен гарант в лицето на същия този Пеевски, когото искаха да отстранят“, заяви Михайлов.

„Ако стане така, че високата морална нота на протестите е произвела такъв резултат, какъвто е реабилитацията на ГЕРБ и Пеевски, това означава, че имаме не само негодна политическа класа, но и негодно гражданско общество“, анализира психиатърът.

По думите на Михайлов, Станишев играе игра на човек, който се е провалил. „В момента БСП и лидерът й в частност са в голяма политическа криза“, смята Михайлов.

„ДПС прави това, което диктува инстинкта й за самосъхранение. Инстинктът за самосъхранение на ДПС не е просто инстинкт за оцеляване, а инстинкт за домогване до бонусите на властта. Тази власт трябваше отдавна да си отиде. Тя влезе в цикъл на неизтощима глупост“, допълни Михайлов.

 

#ГЕРБ #Николай Михайлов #Михайлов #ДПС #Станишев #БСП #Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"