Сергей Станишев: Правителството не падна, защото увеличава доходите на хората

Сергей Станишев: Правителството не падна, защото увеличава доходите на хората
Според Станишев фискалната политика на правителстото е добра, към края на май тази година увеличаването на приходите е с близо 7%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви след отрицателния вот на недоверие за правителството на Пламен Орешарски, че е гласувал „против“, защото ГЕРБ няма морално право да внася вот на тема фискална политика. Той подчерта, че по времето на тяхното управление били похарчени 4 млрд. лева от фискалния резерв и беше взет нов дълг от 4 млрд. лева.

„Управлението на ГЕРБ струваше на българите 8 млрд. лева“, заяви Станишев от парламентарната трибуна.

Лидерът на БСП заяви, че Бойко Борисов трябва да даде отговор на много въпроси, в това число къде са милиард и половина пари за здраве на българите, които по закон могат да се харчат за здраве.

Според него фискалната политика на правителстото е добра. Към края на май тази година увеличаването на приходите е с близо 7%.

„Правителството си поставя амбициозни фискални цели, за да може да прави социална политика за хората, да увеличава доходите, да помага на бедните. Тази цел не е лека, но ще бъде изпълнена“, категоричен бе Станишев.

Той обясни също, че в четвъртък Борисов заявил в САЩ, че българите няма какво да очакваме.

„Затова правителството не падна днес – защото няма основание да бъде подкрепен този вот на недоверие“, категоричен бе Сергей Станишев.

#вот на недоверие #правителство #Орешарски #Пламен Орешарски #БСП #Станишев #Сергей Станишев #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"