Вотът на недоверие не мина, кабинетът оцеля

Вотът на недоверие не мина, кабинетът оцеля
И петият вот на недоверие не мина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание гласува и отхвърли вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски в сектор "финансова политика". Искането на ГЕРБ за вот на недоверие за провал на кабинета в областта на фискалната политика не събра необходимите поне 121 гласа.

109 народни представители подкрепиха искането на ГЕРБ за вот на недоверие, сред които 85 от ГЕРБ, 22 от "Атака" и 2 независими.

"Против" вота на недоверие към правителството гласуваха общо 114 депутати, съответно 79 от "Коалиция за България" и 34 от ДПС, а 1 независим депутат също подкрепи кабинета.

Припомняме, че петият вот към кабинета „Орешарски” беше внесен от ПГ на ГЕРБ на 5 юни.

При влизане на премиера Пламен Орешарски и министрите в пленарна зала от ГЕРБ скандираха „оставка”, а от БСП и ДПС аплодираха представителите на правителството.

Припомняме, че на пленума на БСП преди дни лидерът на левицата Сергей Станишев призова своите депутати да подкрепят управлението по време на вота и поиска премиерът да подаде оставка след него.

В програмата е заложено също депутатите да изслушат министър-председателя относно последните действия на правителството по проекта „Южен поток" и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев относно твърденията, че проектът „Южен поток" е "необратим процес".

#Парламент #вот на недоверие #Пламен Орешарски #ГЕРБ #предсрочни избори #БСП #Парламента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"