Има кворум, депутатите гласуват вота на недоверие

Има кворум, депутатите гласуват вота на недоверие
Кабинетът "Орешарски" се шегува с герберите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът събра кворум. Парламентарните групи на ГЕРБ и "Атака", за които не беше сигурно, че ще влязат, са в пленарна зала. При преброяването се оказа, че в зала са 168 депутати.

Преди това в кабинета на председателя на парламента Михаил Миков се събраха всички членове на кабинета.

Точно преди гласуването на това искане от ГЕРБ започнаха да скандират "Оставка" и в залата влезе премиерът Пламен Орешарски, последван министрите в кабинета. Те посрещнаха с усмивка подвикванията, а вицепремиерът Даниела Бобева дори направи шеговит знак към герберите, наподобяващ сърчице.

Парламентът би трябвало да гласува поредния вот на недоверие, внесен от опозицията към кабинета "Орешарски", този път заради финансовата политика.

Не е сигурно, дали опозицията ще събере гласове за свалянето на правителството, но на пленума на БСП преди дни лидерът на левицата Сергей Станишев призова своите депутати да подкрепят управлението по време на вота и поиска премиерът да подаде оставка след него.

В програмата е заложено също депутатите да изслушат министър-председателя относно последните действия на правителството по проекта „Южен поток" и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев относно твърденията, че проектът „Южен поток" е "необратим процес".

#ГЕРБ #вот на недоверие #предсрочни избори #Михаил Миков #Даниела Бобева #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"