Проверката на Моника Станишева за "Хохегер" е подновена

Проверката на Моника Станишева за "Хохегер" е подновена
По-късно от прокуратурата на свой ред съобщиха, че прекратената проверка срещу Моника Станишева е възобновена през април 2014 година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпругата на Сергей Станишев отрече информациите, че е била разпитвана в СДВР по аферата „Хохегер” в изявление до медиите.

„Не отговарят на истината твърденията, тиражирани в последните два дни в някои медии, че съм разпитвана по казуса "Хохегер". Категорично заявявам, че до момента не съм разпитвана нито по този, нито по какъвто и да било друг повод нито от СДВР, нито от следствените органи”, посочва в изявлението Станишева, цитирана от Нова тв.
 
По-рано по повод информации, че Моника Станишева е разпитвана заради аферата "Хохегер", главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че има проверка, започнала по сигнал на парламентарна комисия. Към тази проверка е присъединена и молба на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев, с която тя иска "да бъдат проверени всички тези твърдения".

Станишева призовава медиите да направят справка.

По думите ѝ проверката по подадения от нея сигнал, както и по сигнала на ГЕРБ, е приключена от прокуратурата с отказ за образуване на досъдебно производство и със заключение, че "…в конкретния случай – предмет на настоящата преписка не са налице елементи от състава на престъплението по чл. 282 и 220 от НК…".

"За горното съм уведомена с писмо от Софийската градска прокуратура на 13 февруари 2014 година", пише тя.

По-късно от прокуратурата във връзка с множество запитвания от медиите по повод на проверката съобщиха, че прекратената проверка срещу Моника Станишева е възобновена през април 2014 година. Разпоредени са разпити на всички, които са участвали в подготовката, сключването и изпълнението на договора с австрийския лобист Хохегер.

Прокуратурата разпорежда да се изиска наличната документация от Министерски съвет за оправомощаване на длъжностни лица да сключват процесния договор.

Срокът за изпълнение на проверката е 30 дни, считано от 14 април 2014 г.

#Моника Станишева #Хохегер #Сотир Цацаров #БСП #Сергей Станишев #съпруга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници