Летище Кандахар под обстрел, няма пострадали българи

Летище Кандахар под обстрел, няма пострадали българи
Преди три дни бе изпратен последният, 27-ми български контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Летище Кандахар в Афганистан, охранявано и от българския контингент, е било подложено на ракетен обстрел в 14.42 ч., местно време, 13.12 ч. - българско време, съобщиха от Министерството на отбраната.

Няма пострадали български военнослужещи и не са нанесени материални щети.

Мисията на ISAF в Афганистан е в отговор на терористичните атаки, извършени срещу САЩ на 11 септември 2001 г., когато започва формирането на широка международна коалиция за противодействие срещу заплахите на тероризма.

Преди три дни бе изпратен последният, 27-ми български контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). Той ще изпълнява задачи по охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар. В състава на контингента са включени около 360 военнослужещи. От тях 22 са жени.

Национален командир на контингента е полковник Никола Митев. Помощник национален командир на контингента, той и национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Милен Гегов. Командир на ротата за охрана на вътрешната зона на летище "Кандахар" е майор Руслан Колев.

#летище #Кандахар #обстрел #пострадали #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »