Европейски партии потвърдиха подкрепата си за Юнкер за шеф на ЕК

Европейски партии потвърдиха подкрепата си за Юнкер за шеф на ЕК
Представителите на основните политически групи в Европарламента потвърдиха подкрепата си за кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за шеф на ЕК. Снимка: www.greecetoday.ru
A A+ A++ A

Представителите на основните политически групи в Европарламента потвърдиха подкрепата си за кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия.

„Има нарастваща подкрепа за Жан-Клод Юнкер на всички нива“ на Европейския парламент, заяви новият председател на Европейската народна партия Манфред Вебер. „Имаме много ясно послание“ към всички европейски ръководители – ако изберат „друга опция, различна от Юнкер, ще има институционална криза“, предупреди Вебер.

„Не искаме да стигаме до конфликтна ситуация“, а „единственото мнозинство, което съществува в Европейския парламент, е това в подкрепа“ на бившия премиер на Люксембург, заяви германски евродепутат.

Кандидатурата на бившия премиер на Люксембург е оспорвана от някои лидери на ЕС, на първо място от британския премиер Дейвид Камерън, които смятат, че Юнкер е едновременно „човек от миналото“ и прекомерен федералист.

#Жан-Клод Юнкер #Юнкер #Дейвид Камерън #Европарламента #Люксембург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"