Жан Виденов: Станишев е достатъчен да настъпи два пъти мотиката

Жан Виденов: Станишев е достатъчен да настъпи два пъти мотиката
„В БСП всичко се повтаря даже и когато в редовете й ги няма Луканов и Лилов“, смята бившият БСП-лидер Жан Виденов. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

„В БСП всичко се повтаря даже и когато в редовете й ги няма Луканов и Лилов, но един Станишев май е достатъчен да настъпи два пъти мотиката през юли 2009 и през юни 2014 г.“, коментира бившият премиер и лидер на БСП Жан Виденов.

„Напоследък „експертите по сдаването на власт“ забравиха какво са твърдели само преди години. Точно те се надпреварват да се възмущават от факта, че председателят на една партия и нейното правителство Жан Виденов подал оставката си пред нейния конгрес. Няма логика, според която една партия се чувства способна и длъжна да търси съгласие с най-крайния си политически противник, а не иска и не може да постигне съгласие вътре в себе си“, смята Виденов. Според него всичко пошло и позорно се повтаря отново и отново в столетницата, и то заради червения елит, израснал и възпитан от управляващата червена номенклатура.

„Всичко се повтаря и заради нерешителността за промяна в побелелите редици на БСП и нейната ориентация към левите идеи, колкото и трудни да са те за реализиране и за вземане и упражняване на власт в 2014 г. Всичко е толкова просто, при доминиращ 99% световен глобален капитализъм и близо 17 млн. милионери по света никой няма да допусне една лява партия да вземе властта. Останалото е проза“, категоричен е Жан Виденов.

#Жан Виденов #логика #партия #власт #оставка #Луканов #Лилов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"