Уикилийкс: Порошенко – агент на САЩ, Тимошенко – на мафията

Уикилийкс: Порошенко – агент на САЩ, Тимошенко – на мафията
„Уикилийкс“ излезе с нова скандална информация. Снимка: noligarh.com
A A+ A++ A

Сайтът „Уикилийкс“ излезе с нови скандални разкрития. Според него новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко е давал подробна информация на САЩ по времето, когато е бил депутат във Върховната рада.

Порошенко е давал информация на посланика на САЩ в Киев Джон Хърбст по време на консултациите за формирането на коалиционно правителство на страната през 2006 г.

Американските дипломати обаче не приемали за чиста монета предоставяната от Порошенко информация. Те подозирали, че Порошенко стои зад интриги, целящи арестите на бившия премиер Юлия Тимошенко и Александър Турчинов, временен президент на Украйна преди Порошенко да бъде избран.

От друга страна, сайтът публикува и материали, свързани с бившия украински премиер Юлия Тимошенко.

В съобщение на американския посланик в Киев от 14 април 2006 година се казва, че Тимошенко може да е свързана с украинската организирана престъпност. Посолството се позовава на публикация в „Украинская правда“, в която се съобщава за незаконното унищожаване на информация за Могилевич в материалите на Украинската служба за сигурност.

В статията се посочва, че информацията може да е била заличена, тъй като е съдържала доказателства за незаконното подслушване на телефонни разговори на конкурентите на Тимошенко или доказателства за тъмни сделки между Могилевич и Тимошенко.

#Уикилийкс #Петро Порошенко #Юлия Тимошенко #Украйна #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници