Днес облачно, без валежи

Днес облачно, без валежи
Снимка: beinsadouno.com
A A+ A++ A

Днес над страната отново ще има значителна облачност, но без валежи, е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Ще духа слаб запад-северозападен вятър следобед, в Дунавската равнина умерен. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 7 и 12°, в северозападните райони до 14-15°, в София около 7°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца – през деня слабо ще се понижи.

По Черноморието ще бъде със значителна облачност, но вероятността да превали слаб дъжд е малка. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури между 6 и 8°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има значителна облачност и ще прехвърчи сняг. Ще духа силен и бурен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра минус 2°.

#Черноморието #София #Дунавската равнина #вятър #облачност #валежи #БАН #НИМХ #Националния институт по метеорология и хидрология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници