Шефове от КТБ - разпитвани в полицията

Шефове от КТБ - разпитвани в полицията
Членове на Управителният съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) дадоха показания в полицията. Снимка: ovesti.ru
A A+ A++ A

Членове на Управителният съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) дадоха показания в полицията в сряда. От прокуратурата обясниха, че разпитите са били по сигнала на „Протестна мрежа” от началото на годината срещу председателя на Надзорния съвет на банката, Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски и лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

Според сигнала, контролираната от Цветан Василев банка има кредити към свързани лица с Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева в многократно по-голям размер от допустимото от закона. Активисти на движението твърдят още, че става въпрос за извършени данъчни престъпления и други закононарушения, както и за нарушения на данъчните закони и неясно финансиране от страна на търговски дружества.

След обявяването му от КТБ заявиха официално, че свързаност между банката, Делян Пеевски и Николай Бареков съществува единствено в представите на хората, съчинили и внесли сигнала. Две седмици по-късно Василев внесе контрасигнал в прокуратурата за набедяване.

 

#КТБ #полиция #България #Пеевски #Бареков #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"