Съдът в Мездра заседава заради фъшкии и ухапан от каруцар полицай

Съдът в Мездра заседава заради фъшкии и ухапан от каруцар полицай
Съдът реши събраните доказателства и медицинското свидетелство да бъдат изпратени в районната прокуратура, където най-вероятно ще бъде образувано дело за хулиганство. Снимка: www.gustonews.bg
A A+ A++ A

Районният съд в Мездра се сблъска с необичаен казус. Магистратите трябваше да заседават заради… конски фъшкии и полицай, ухапан по ръката от каруцар, съобщава „Трибали“.

Пред местния клон на „Български пощи“ полицаи, които дежурели с патрулка, видели кон, впрегнат в каруца, а под животното – изпражнения. Наоколо нямало никой, който да прилича на техен стопанин. Малко по-късно той все пак се появил. Между полицаите и притежателя на каруцата възникнал спор чий е конят и кой трябва да почисти фъшкиите. В крайна сметка препирнята стигнала до съда, където каруцарят се оплакал, че е бит от униформените, а един от униформените представил медицинско свидетелство, че на ръката има рана, причинена от зъбите на опонента.

Полицаите първо поискали от каруцаря да се легитимира, но той отвърнал, че няма лична карта. Все пак посочил устно данните от документа. След като го попитали дали конят е негов, той отговорил отрицателно. Докато полицаите правели справка с дежурния в управлението за установяване на самоличността му, мъжът започнал да удря с ръце по покрива на автомобила, недоволен, че ще му пишат акт. Единият от униформените излязъл, за да го премести, и разяреният каруцар захапал ръката му.

Версията на нападателя е друга. Според нея той закарал с каруцата майка си до пощата, за да си получи пенсията. Докато тя чакала реда си, отишъл до управлението на горското стопанство за разрешително за сеч. Когато се върнал, полицаите вече го чакали и му поискали личната карта. „Казах, че нямам, и попитах дали има още нещо, защото бързам. От патрулката слезе друг полицай, който ме събори на асфалта и започна да ме удря и рита. Лявата ми ръка е счупена, паднах на нея и много ме заболя. Тогава от болка закапах полицая за ръката, за да ме пусне“, заявил пред съда собственикът на каруцата. Мъжът отрекъл, че е ритал и блъскал колата на ченгетата.

Съдът реши събраните доказателства и медицинското свидетелство да бъдат изпратени в районната прокуратура, където най-вероятно ще бъде образувано дело за хулиганство. Според съда има данни за престъпление от общ характер.

#Мездра #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"