Реален вариант е избори в края на септември

Реален вариант е избори в края на септември
Политологът смята, че трябва да бъде постигнат консенсус по „Южен поток“ – не можем да го строим против европейските правила. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Може да се мисли за избори към края на септември – началото на октомври. Това е вариант, който не би бил стресов за държавата. Всичко е в ръцете на политическите играчи и все пак е важен основният въпрос - че ще има предсрочни избори, коментира политологът Даниел Смилов пред БНР.

„Не трябва да влагаме голяма тежест във всяка една от думите, които чуваме в момента, тъй като левицата очевидно е объркана. Тя ще поеме отговорността за едно провалено управление. Тези избори ще доведат до победа на други партии. ДПС традиционно се представя стабилно, но при активност нейният относителен дял може да бъде по-малък“, заяви Смилов.

Според него при сегашната ситуация трябва да се внимава да не се стигне до някаква безпринципна коалиция между ГЕРБ и ДПС, която се базира на вид личностно примиряване между Борисов и Пеевски.

„Тук ще бъде тестът за гражданското общество. Постигнатото е много, но гражданският натиск трябва да продължава. Има защо гражданският натиск да се запази и гражданите да бъдат настойчиви, защото исканията им дават добри резултати в политическия процес“, смята Даниел Смилов.

Политологът смята, че трябва да бъде постигнат консенсус по „Южен поток“ – не можем да го строим против европейските правила.

„Основните играчи да се обединят, защото се излагаме като страна. Трябва и определена политика по цената на тока. Това би отнело около месец и при задействане на конституционната процедура можем да мислим за избори към края на септември – началото на октомври“, обясни Смилов.

#Даниел Смилов #Смилов #избори #БСП #ГЕРБ #ДПС #Борисов #Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »