Маша мотивира победа на Гришо в Лондон

Маша мотивира победа на Гришо в Лондон
Гришо започна с победа в Лондон. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пред погледа на приятелката си Мария Шарапова, първата ни ракета Григор Димитров отбеляза победа на първия си мач на трева за сезона.Това стана в прочутия клуб Куинс Клъб.

Приятелката на Григор в събота спечели "Ролан Гарос" и по време на награждаването благодари на българина, но без да му споменава името. По време на мача, в интернет непрекъснато имаше коментари дали Шарапова няма да ревнува от момичетата, седнали до Роджър Рашийд, треньор на Григор.

Най-добрият български тенисист е поставен под №4 на турнира в Куинс и започна участието си направо от втори кръг, където отстрани 7:5, 6:3 представителя на домакините от Великобритания Джеймс Уорд.

В следващия кръг Димитров очаква французин - Никола Маю или Едуар Роже-Васлен. Точно на този турнир през 2012 г. Григор стигна първия си полуфинал във веригата на АТП, но загуби 4:6, 4:6 от Давид Налбандян (Арж).

С достигането си до трети кръг Григор Димитров си осигури 10,160 евро от наградния фонд и 20 точки за ранглистата, а по-важното е, че запазва шансове да влезе в Топ 12 на поставените на Уимбълдън т.е. да си осигури по-благоприятен жребий при евентуално достигане до трети кръг. Дали ще успее, зависи от представянето му в Куинс и това дали ще добави още победи на първия си за сезона турнир на трева.

#Григор Димитров #Гришо #Мария Шарапова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"