Станишев поиска избори до края на юли

Станишев поиска избори до края на юли
„Не можем да носим сами отговорността за правителството. Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят тази отговорност в условията на недоверие и липса на подкрепа“, обяви Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„При наличието на политическа воля и отговорност на президента предсрочни избори до края на юли са възможен и реалистичен вариант и това е най-добрият вариант за страната.“ Това каза председателят на БСП Сергей Станишев при откриването на Националния съвет на партията.

Според него честната позиция е изборите да са незабавно. Станишев беше категоричен, че БСП не се е вкопчила във властта.

„След като ДПС заяви позицията си за предсрочни избори, не можем да носим сами отговорността за правителството. Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят тази отговорност в условията на недоверие и липса на подкрепа“, обяви Станишев. По думите му най-нормалното действие е да си подадат оставките незабавно след преодоляване на вота на недоверие.

„Час по-скоро трябва да дадем правото на хората да се произнесат какъв да бъде следващият парламент, за следващия бюджет, реформите, които са нужни. Хората трябва да дадат сила, независимо на коя партия, за да има резултати и промяна“, заяви Станишев.

Той обяви, че няма да допусне партията му да бъде поставена на колене. „Загубата на една битка няма да ни накара да развеем белия байрак“, категоричен бе той. Станишев призна, че на изборите за Европарламент партията се е представила зле и загубата е била болезнена.

Лидерът на БСП поиска вот на доверие от БСП, за да поведе левицата на следващите избори.

„Няма да позволя моята партия да бъде поставена на колене и унижавана. БСП има хъс да се бори. Ние сме толерантни, предвидим и коректен партньор, но нека никой не си мисли, че това е безволие. Никой не може да ни размахва пръст, да взема нашите решения вместо нас. Няма да обслужваме чужди интереси, нито ще бъдем параван за такива“, заяви Станишев.

Той обяви, че не е очаквал от ДПС да „излязат с присъда на кабинета“ и три сценария за предсрочни избори.

БСП са готови за консултации с всички политически сили и президента в името на страната.

#Сергей Станишев #предсрочни избори #юли #вариант #оставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници