Янаки Стоилов: БСП е удивена от решението за спиране на „Южен поток“

Янаки Стоилов: БСП е удивена от решението за спиране на „Южен поток“
„Българската социалистическа партия е удивена от решението за прекратяване реализацията на проекта „Южен поток“, каза Янаки Стоилов. Снимка: www.infonews.bg
A A+ A++ A

„Българската социалистическа партия е удивена от решението за прекратяване реализацията на проекта „Южен поток“, каза в интервю за ИТАР-ТАСС заместник-председателят на БСП и председател на Комисията по външна политика в Народното събрание Янаки Стоилов.

„Решението, което беше обявено вчера (неделя) от премиера Пламен Орешарски, смущава. По-добре би било да се внесат корекции в проекта едновременно с неговото реализиране. БСП подкрепя еднозначно „Южен поток“ при изпълнение на изискванията на Европейския съюз“, каза още Стоилов.

Според заместник-председателя на БСП е „неуместно, че решението за спиране на проекта беше обявено след срещата на Орешарски с американски сенатори“. „Тези въпроси засягат пряко ЕС, България и Русия и именно тези страни са длъжни да обсъждат възникващите проблеми“, счита Стоилов.

Той не се ангажира с прогноза за развитието на ситуацията. „Не мога да дам прогноза, тъй като сега под въпрос е самата система на държавно управление и способността на правителството да продължи своята работа“, заяви заместник-председателят на БСП.

#Янаки Стоилов #БСП #съюз #Южен поток #Пламен Орешарски #ЕС #България #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »