Първанов отдавна бил „за“ задължителен вот

Първанов отдавна бил „за“ задължителен вот
Лидерът на АБВ Георги Първанов обясни, че отдавна се е обявил „за“ такава стъпка като механизъм, който да накара хората да отидат до урните. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

Лидерът на АБВ Георги Първанов обясни, че отдавна се е обявил „за“ такава стъпка като механизъм, който да накара хората да отидат до урните. Според бившия президент това би ограничило почти до нула купения и манипулиран вот.

Първанов обаче е на мнение, че само тази промяна не е достатъчна. Изборният кодекс трябва да се пренапише, така че да не се позволява една партия да има толкова голям брой наблюдатели. Необходимо е и намаляване на партийните субсидии. „Целият този комплекс от мерки, включително и задължителният вот, биха реабилитирали политиката у нас“, смята бившият държавен глава.

Първанов не се ангажира с предположение за дата за евентуални предсрочни избори. „Датата е функция на политиката, която е необходима. Партиите трябва да се разберат какво има да се свърши за стабилност в държавата, както и по бюджетната политика – защото едни ще я приемат, но може би други ще я реализират. Инициативата може да поеме президентът, но след като кабинетът подаде оставка“, каза още Първанов.

#Георги Първанов #гласуване #избори #политика #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »