И от АБВ искат задължително гласуване

И от АБВ искат задължително гласуване
“Хората би трябвало да излязат да гласуват", заяви Георги Първанов, по повод въвеждането на задължително гласуване. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

“Хората би трябвало да излязат да гласуват, когато видят промени в политиката”, каза Георги Първанов. Според него, въвеждането на задължителния вот не трябва да се случи само с промяна в Изборния кодекс, защото винаги може някой да го атакува в Конституционни съд и да го събори и се обяви за промяна в Конституцията.

По думите му, няма нищо лошо в това да се търсят механизми да се увеличи участието на по-голяма част от избирателите, за да се елиминира влиянието на купения вот, но не бива политическият дебат в момента да се изчерпва с тази тема.

"Отговорността в политиката е партиите да започнат да правят реални политики", допълни още Първанов. "Темата за задължителното гласуване, заедно с въпроса, кога да бъдат проведени изборите изчерпва политическия дебат в момента. За мен това не е нормално. Ние искаме да видим политически дебат, сега, в контекста на започващата политическа кампания", каяза още Първанов.

 

#Георги Първанов #Конституция #политика #механизми #вот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"