Трупове от войната изплуват край Маршаловите острови

Трупове от войната изплуват край Маршаловите острови
Заради повишаването равнището на Световния океан все повече останки на загинали през Втората световна война изплуват от морското дъно при Маршаловите острови. Снимка: touristmaker.bg
A A+ A++ A

Заради повишаването равнището на Световния океан все повече останки на загинали през Втората световна война изплуват от морското дъно, заяви външният министър на Маршаловите острови Тони де Брум в кулуарите на срещата по въпросите на климатичните промени в ООН.
Министърът разкрил, че от февруари до април, край бреговете на остров Санто след приливите, били открити тленните останки на 26 души.

По думите на де Блум това са загинали японски войници. Последните месеци приливите изхвърлили на Маршаловите острови и бомби и военно снаряжение, предаде РИА „Новости”.

По данни на изследователи на климата през последните 100 г. равнището на Световния океан се вдигнало с 19 см. Маршаловите острови се намират малко над екватора в западната част на Тихия океан. Те са използвани като база на военно-морските сили на Япония, преди нападението срещу американската военна база Пърл Харбър на 6 декември 1941 г.

#острови #Маршалови #ООН #Пърл Харбър #бомби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"